01 februari 2023

Persbericht: Tulpenfonds komt met de AOV tot Pensioen: unieke en betaalbare combinatie van Crowdsurance en AOV

Nijmegen- Tulpenfonds komt met de AOV tot Pensioen. Dit nieuwe vangnet is een combinatie van crowdsurance en een dekking uit de AOV tot Pensioen. Door deze combinatie te maken kan Tulpenfonds tegen een lage premie een vangnet bieden tot aan pensioen- of eindleeftijd met een korte eigenrisicoperiode van zes weken. Is de zzp’er langer dan twee jaar arbeidsongeschikt, dan wordt de dekking overgenomen vanuit de verzekering. Doordat de verzekering pas na twee jaar ingaat en dit wordt opvangen met de crowdsurance, blijven de kosten voor de premie laag.

Maudie Derks, CEO van Acture en oprichter van het Tulpenfonds: ‘het is algemeen bekend dat verzekeringen en zzp’ers niet altijd goed samengaan. Belangrijk voor zzp’ers om zich hierin te verdiepen en er tijd voor vrij te maken. Het organiseren van financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig. Bovendien zijn er hele betaalbare oplossingen. Met ‘AOV tot Pensioen’ komen we met een goede oplossing die betaalbaar en verstandig is.

Hoe werkt het?
Crowdsurance is een collectief van zelfstandigen, die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Dit noemen we een schenkkring. Op basis van solidariteit vormt het fonds dus één groot vangnet. In tegenstelling tot een plaatselijke schenkkring blijf de zzp’er hier anoniem. Zelfstandigen zorgen met elkaar voor elkaar! De eerste twee jaar van je AOV tot pensioen wordt hiermee gedekt. Ben je langer dan twee jaar arbeidsongeschikt, dan wordt je dekking overgenomen vanuit de verzekering tot aan pensioen- of eindleeftijd.

AOV tot Pensioen
Opbouw AOV tot Pensioen

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kan contact worden gezocht met:

David Gribnau, perscontacten
david@gribnau.com
0620415329

Over Tulpenfonds
Tulpenfonds is onderdeel van Acture. Acture is marktleider in de private uitvoering en verzekering van sociale zekerheid en al meer dan tien jaar actief bij hulp naar herstel aan mensen zonder werkgever. Deze ervaring zet Tulpenfonds in bij het ontwikkelen van vangnetten om iedere zelfstandige een passend vangnet te kunnen bieden.
www.tulpenfonds.nl

Over Acture
Acture is een private uitvoerder sociale zekerheid voor de Nederlandse werkgevers. Zij zijn gespecialiseerd in slagvaardige uitvoering van de Ziektewet en de WGA en biedt werkgevers complete kostenbeheersing bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.
www.acture.nl