05 juli 2022

Persbericht: Tulpenfonds voorziet zzp’ers werkzaam via HeadFirst Group van vangnet bij arbeidsongeschiktheid

Nijmegen, 27 juni 2022 – Tulpenfonds en HeadFirst Group slaan de handen ineen om zzp’ers een collectief en toegankelijk vangnet voor arbeidsongeschiktheid aan te bieden. Het overgrote deel van zzp’ers heeft niets geregeld als het gaat over arbeidsongeschiktheid. Voor hen is een reguliere verzekering vaak onbetaalbaar. Met behulp van slimme software van insurtech Alicia heeft de zzp’er die via HeadFirst Group werkzaam is, een arbeidsongeschiktheidsvoorziening van het Tulpenfonds die bij hem of haar past.

Tulpenfonds en HeadFirst Group geloven dat elke zzp’er, in het geval van ziekte, een vangnet verdient om zich te kunnen beschermen. Dit vangnet is georganiseerd door middel van een ‘Crowdsurance’ oplossing, een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval.

Florine Onderwijzer, Managing Director of Professionals & Partners services bij HeadFirst Group: ‘De arbeidsongeschiktheidsvoorziening wordt onderdeel van het totale pakket aan diensten voor ondernemers dat we al jaren aanbieden, inclusief voordelen als versnelde betaling van facturen, diverse verzekeringen en onbeperkt online leren in de opleidingsomgeving Select Academy. Ons doel is het samenstellen van het meest ideale pakket aan diensten die professionals primair nodig hebben om ondernemer te zijn en zich volledig te kunnen focussen op hun core business.’

Bittere noodzaak en kost tijd

Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds: ‘We zijn verheugd om samen te werken met HeadFirst Group en bij te kunnen dragen aan de missie om de werkomstandigheden voor zelfstandig professionals te verbeteren. Het is voor zzp’ers eigenlijk een kwestie van verdiepen en er tijd voor vrijmaken. Het organiseren van financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig.’

De oplossing van Tulpenfonds draait mee in de embedded software van Alicia. Tulpenfonds heeft het product zo gemaakt dat professionals niet voor een verrassing in de vorm van een variabele bijdrage komen te staan. Daarnaast is er altijd inzicht in de uitkering waar de freelancer recht op heeft.