24 maart 2021

5 leestips voor de zelfstandige 

Als zelfstandige moet je jezelf blijven ontwikkelen op allerlei vlakken. Je bent notabene je eigen marketeer, hr-adviseur, administratief medewerker, salesmanager en directeur. In deze blog geven we je 5 boekentips, waarmee je jouw eigen onderneming weer naar een volgend level kunt tillen! 

  1. The 80/20 principle – Richard Koch

Als kleine zelfstandige heb je niet overal alle tijd van de wereld voor en vaak ook niet veel personeel om dit op te vangen. Efficiënt werken is dus zeer belangrijk. In de 80/20 principle wordt uitgelegd hoe je met weinig moeite (20%), veel kunt bereiken (80%).  

 2. Een eigen bedrijf starten voor dummies – Robert Jan Bloem 

Ben je nog niet zover met je onderneming, dan is dit een aanrader. Denk aan het krijgen van krediet, het kiezen van de juiste rechtsvorm en belangrijke zaken waar je in het begin aan moet denken. Een goed begin is het halve werk! 

3. De ondernemende ondernemer – Dr. Martijn Driessen 

Inspiratie van andere ondernemers is altijd fijn en lekker concreet. Dit boek bevat tips om succesvol te worden en fouten te voorkomen. Het gaat echt over jezelf. De belangrijkste persoon in jouw bedrijf. 

4. Calimeromarketing 3.0 – Karen Romme 

Een geschikt marketingboek voor de kleine zelfstandige. Geen ingewikkelde marketingmodellen, maar uitgaan van jouw eigen kracht. Ook als kleine zelfstandige kun je groot worden. Lekker makkelijk toepasbaar!  

5. Ondernemen als een baas – Wesley Dos Santos & Johan van Boven

In dit boek vertellen verschillende rolmodellen op welke manier zij tinkeren, hosselen en circulair denken om te kunnen ondernemen als een baas. Klinkt lekker toch? Het is een makkelijk leesbaar boek, vol praktische tips om je op weg te helpen. Een echte aanrader! 

Veel leesplezier!