05 november 2020

AOV als zzp’er in de horeca

Een AOV in de horeca. De horeca staat bekend om personeel dat hard werkt en over het algemeen veel uren maakt. Gastvrijheid gaat voor alles. Ook in de horeca zijn er tegenwoordig veel zzp’ers actief. En ook in deze groep zelfstandigen heeft slechts een klein deel een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of überhaupt iets geregeld bij arbeidsongeschiktheid.

Tulpenfonds begrijpt dat er weinig zzp’ers in de horeca een AOV hebben. Het is vaak duur en ingewikkeld en de horeca staat niet bekend als de sector met de hoogste uurtarieven en mooie salarissen. Tevens zijn het vaak jonge zelfstandigen die gewoon lekker willen werken en helemaal niet bezig zijn met een potje voor als het even minder gaat. Toch willen wij benadrukken dat het belangrijk is om je bewust te zijn van de risico’s, vooral als je zo hard en veel werkt in de horeca. Mocht het toch onverhoopt mis gaan, dan heb je met een AOV of een alternatief in ieder geval iets achter de hand.

Er zijn een aantal oplossingen:

 • Een eigen buffer opbouwen

Veel zzp’ers bouwen een spaarpotje op voor als er iets gebeurt. Het is goed dat je je bewust bent en iets achter de hand houdt. Toch wordt vaak onderschat hoeveel het kost als je uitvalt. Op de korte termijn is het te overzien, maar mocht je langdurig uitvallen, dan wordt het een ander verhaal. En hoe zonde is het, om al je spaargeld dan op te maken.

 • AOV

Bij arbeidsongeschiktheid keert de overheid niks uit aan zelfstandigen. Met een AOV zorg je ervoor dat je verzekerd bent van een inkomen wanneer je langdurig uitvalt. Hiervoor betaal je een maandelijkse premie.

 • Schenkkring

Als alternatief kun je ook kiezen voor een Schenkkring. Hierbij wordt er een collectief met andere zelfstandigen gevormd en help je elkaar wanneer er iemand binnen de kring uitvalt. Wel krijg je vaak bij dit soort initiatieven slechts tot maximaal twee jaar inkomen uitgekeerd.

Wat biedt Tulpenfonds?

Tulpenfonds wil er graag zijn voor zelfstandigen in de horeca. Wij vinden dat je als zelfstandige zelf een vangnet moet kiezen dat bij jou past. Daarom bieden wij de Zelfstandigenverzekering (AOV), Zelfstandigenfonds en zelfs een preventieve oplossing, de Gezondheidscoach.

Tulpenfonds zelfstandigenverzekering (AOV):

De Tulpenfonds zelfstandigenverzekering is simpel, begrijpelijk en betaalbaar. Er zijn 4 premiegroepen, van €50,- tot en met €200,- euro. Op basis van je leeftijd en beroep beland je in een premiegroep. Zo ben je als zelfstandige in de bouw altijd verzekerd van een basisinkomen bij arbeidsongeschiktheid. Bereken hier direct je premie als zzp’er in de horeca. Wil je graag zekerheid, maar vind je de AOV toch te duur, bekijk dan ons Zelfstandigenfonds.

Tulpenfonds zelfstandigenfonds:

Het Zelfstandigenfonds is een goed alternatief voor de AOV. Het is een collectief van zelfstandigen (anoniem), die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Dit noemen we een schenkkring. Dit betekent voor zelfstandigen in de bouw de keuze uit een uitkering van €1000, €1500 of €2000 netto per maand bij uitval. De bijdrage zal gemiddeld rond de €30 per maand liggen. Wil je toch liever op een andere manier je vangnet regelen, bijvoorbeeld met spaargeld, maar heb je wel behoefte aan advies en een luisterend oor. Dan bieden we ook nog de Gezondheidscoach.

Tulpenfonds Gezondheidscoach:

Mocht je als zelfstandige in de horeca geen behoefte hebben aan een financieel vangnet, maar wel aan advies van een arbeidsdeskundige en gezondheidscoach. Dan kun je een abonnement nemen op de Tulpenfonds Gezondheidscoach. Hier kun je terecht met al je vragen en wordt je geholpen als het even wat minder gaat. Zo werken we samen aan het voorkomen van uitval en zorgen we ervoor dat je in beweging blijft.

Wil je meer weten over onze producten? Bekijk via de links hieronder de productpagina’s. Op zoek naar nieuwe klussen? Check onze partner Temper!

View product
10

De kracht van preventie

Preventiemanager

 • Voorkom uitval;
 • Onafhankelijk specialist;
 • Elk kwartaal je gezondheid checken;
 • Een luisterend oor.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Meest gekozen
Gemiddeld 42 per maand

Solidariteit als het even tegenzit

Crowdsurance

 • Keuze uit €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto per maand;
 • Gemakkelijk online af te sluiten.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Vanaf 50 per maand

De zekerheid van vast inkomen

AOV basis

 • Een vangnet van € 25.070 bruto per jaar voor maximaal 7 jaar ;
 • Preventie en hulp vanaf dag 1;
 • Simpel proces en een lage premie.
Direct afsluiten Lees meer