30 oktober 2020

AOV voor zzp’ers in de bouw

AOV voor zzp’ers in de bouw

In de bouw zijn er ontzettend veel zelfstandigen. Stuk voor stuk keiharde werkers met verschillende expertises. Dat keihard en vooral fysiek werken betekent natuurlijk ook meer risico op arbeidsongeschiktheid. Tevens kun je zomaar een ongeluk krijgen op een bouwplaats. Een AOV in de bouw is daarom erg belangrijk. Tulpenfonds zorgt ervoor dat jij niet omvalt als het even wat minder gaat en helpt je ook om uitval te voorkomen. 

Als zelfstandige in de bouw ben je al snel je inkomen kwijt bij uitval. Een AOV wordt vaak gezien als ingewikkeld en duur, zeker voor zelfstandige in de bouw. Er is dan ook een grote groep die geen AOV heeft en dat is een groot risico. Tulpenfonds wil alle zelfstandigen een passend en solide vangnet bieden. Dus ook aan zelfstandigen in de bouw. Er zijn meerdere opties mogelijk, zodat we iedereen kunnen ondersteunen bij uitval.

Tulpenfonds zelfstandigenverzekering (AOV):

De Tulpenfonds zelfstandigenverzekering is simpel, begrijpelijk en betaalbaar. Er zijn 4 premiegroepen, van €50,- tot en met €200,- euro. Op basis van je leeftijd en beroep beland je in een premiegroep. Zo ben je als zelfstandige in de bouw altijd verzekerd van een basisinkomen bij arbeidsongeschiktheid. Mocht je toch afgewezen worden voor de verzekering, bijvoorbeeld omdat je een erg risicovol beroep hebt, dan kun je altijd nog kiezen voor het Zelfstandigenfonds.

Tulpenfonds zelfstandigenfonds:

Het Zelfstandigenfonds is een goed alternatief voor de AOV. Het is een collectief van zelfstandigen (anoniem), die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Dit noemen we een schenkkring. Dit betekent voor zelfstandigen in de bouw de keuze uit een uitkering van €1000, €1500 of €2000 netto per maand bij uitval. De bijdrage zal gemiddeld rond de €30 per maand liggen. Wil je toch liever de op een andere manier je vangnet regelen, bijvoorbeeld met spaargeld. Dan bieden we ook nog de Gezondheidscoach.

Tulpenfonds Gezondheidscoach:

Mocht je al zelfstandige in de bouw geen behoefte hebben aan een financieel vangnet, maar wel aan advies van een arbeidsdeskundige en gezondheidscoach, dan kun je een abonnement nemen op de Tulpenfonds Gezondheidscoach. Hier kun je terecht met al je vragen en wordt je geholpen als het even wat minder gaat. Zo werken we samen aan het voorkomen van uitval en zorgen we ervoor dat je in beweging blijft.

Kortom, een AOV in de bouw hoeft niet altijd ingewikkeld en duur te zijn. Het kan ook simpel en begrijpelijk en er zijn zeker ook andere alternatieven. Benieuwd geworden naar onze producten? Je bekijkt ze hieronder.

Bekijk ook eens deze pagina over de AOV

View product
10

De kracht van preventie

Preventiemanager

  • Voorkom uitval;
  • Onafhankelijk specialist;
  • Elk kwartaal je gezondheid checken;
  • Een luisterend oor.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Meest gekozen
Gemiddeld 42 per maand

Solidariteit als het even tegenzit

Crowdsurance

  • Keuze uit €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto per maand;
  • Gemakkelijk online af te sluiten.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Vanaf 50 per maand

De zekerheid van vast inkomen

AOV basis

  • Een vangnet van €25.855,20 bruto per jaar voor maximaal 7 jaar ;
  • Preventie en hulp vanaf dag 1;
  • Simpel proces en een lage premie.
Direct afsluiten Lees meer