30 oktober 2020

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’er in de zorg

Als zorgprofessional ben je dagelijks bezig met het zorgen voor anderen. Dat is natuurlijk de mooiste baan die er is, voor anderen zorgen. Maar denk je ook wel goed aan jezelf?

De huidige druk op de zorg is hoog, en zo ook onder de zzp’ers die werkzaam zijn in de zorg. Lage bezetting, allerlei extra maatregelen die genomen moeten worden tijdens het uitvoeren van je werk, de zorgbonus die niet voor alle zzp’ers wordt geregeld omdat het teveel administratie is voor de instelling waarvoor je werkt. Het zorgt allemaal voor stress. We willen je absoluut niet ontmoedigen (want je werk is fantastisch!), maar zeker wel behoeden om extra alert op je eigen (mentale) gezondheid te zijn.

Wat heb jij geregeld als je uitvalt?

Heb jij een extra buffer of een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Kan de huur of hypotheek gewoon worden doorbetaald? Dit zijn vragen waar je eens kritisch naar zou moeten kijken. Want niets is vervelender dan uitvallen en daar ook nog eens financiële zorgen bij krijgen.

Er is nog geen verplichting om je als zzp’er te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Toch zou dit verstandig zijn. Slechts 40% van de zzp’ers in Nederland heeft een financieel vangnet geregeld, maar dat betekent dus het merendeel niet. Zorgelijk. Want zoals we allemaal weten zit een ongeluk in een klein hoekje en kan iedereen dus langdurig uitvallen.

De voornaamste reden die zzp’ers noemen voor het feit dat ze nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hebben afgesloten, is dat het te duur is. Maar er zijn inmiddels betaalbare oplossingen op de markt. En dat is zeker de moeite waard om als zzp’er in de zorg eens naar te kijken. Bij Tulpenfonds vinden we namelijk dat iedere zzp’er in Nederland een solide vangnet verdient. Daar bedoelen wij mee: één dat bij jou past, je daadwerkelijk opvangt als je uitvalt en dat je zonder gedoe en kleine lettertjes kunt regelen. Wij bieden de zzp’er drie vangnetten :

Tulpenfonds Gezondheidscoach

De regie pakken over je eigen leven. Dat is je belangrijkste drijfveer als zzp’er. Dan gaat ’t niet alleen om de vraag wat als ik uitval? Dan is voorkomen dat je uitvalt minstens zo belangrijk. Blijven werken is voor jou namelijk essentieel. Daarom is er de Tulpenfonds Gezondheidscoach. Een specialist met jarenlange ervaring die jou actief begeleidt bij uitval, maar die er om te beginnen voor zorgt dat je gezond blijft.
Iemand die altijd bereikbaar is. Die je tips geeft en met je meedenkt. Die handelt in jouw belang, in plaats van dat van De Verzekeraar of De Werkgever. Die snapt dat uitval geld kost. Jouw geld. Kortom, een specialist, die er speciaal is voor jou.

Tulpenfonds Zelfstandigenfonds

Het Tulpenfonds Zelfstandigenfonds is een collectief van zzp’ers, die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Dit noemen we een schenkkring. Op basis van solidariteit vormt het fonds dus één groot vangnet. In tegenstelling tot een plaatselijke schenkkring blijf je hier anoniem. Zzp’ers zorgen dus met elkaar voor elkaar.

Tulpenfonds Zelfstandigenverzekering

De Tulpenfonds Zelfstandigenverzekering is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) speciaal voor zzp’ers. Een betaalbare basisverzekering voor als je een goed vangnet wilt hebben, maar geen torenhoge premies en ingewikkelde keuzes. Met de Tulpenfonds Zelfstandigenverzekering weet je zeker dat je een uitkering krijgt in ‘t geval je (gedeeltelijk) niet meer kunt werken. Je ontvangt deze uitkering maandelijks na 6 weken uitval. Tot je weer beter bent, voor maximaal 7 jaar.