10 maart 2022

Blog 4: wat heb ik nodig om af te sluiten?

In de vorige blogs hebben we gekeken naar wat zo’n vangnet voor arbeidsongeschiktheid nu precies inhoudt, welke opties er zijn en welke optie het beste bij je past! Yes, het research- en keuzegedeelte zit erop! We weten nu welk vangnet we willen. Het enige wat we nu nog moeten doen, is de verzekering afsluiten. Geen paniek: online is dat zo gefixt. Laten we even door elke optie lopen.

Een gezondheidscoach regelen

Oké, je wil een gezondheidscoach! Goed idee. Ga naar: https://tulpenfonds.nl/product/tulpenfonds-gezondheidscoach/  en loop de 5 stappen door.

Benieuwd wat je moet invullen? Om te beginnen een aantal basisgegevens. Daarna kan je jouw beroep opzoeken in het rijtje. Vervolgens kies je de gewenste ingangsdatum van jouw gezondheidscoach. Goed om te weten: voor de gezondheidscoach zijn de vaste maandelijkse kosten €10. En voilà, je bent er al. Zo simpel is het!

Het zelfstandigenfonds regelen

Je hebt besloten om voor het zelfstandigenfonds te gaan. Die fix je hier: https://tulpenfonds.nl/product/zelfstandigenfonds/. Ook hier vul je jouw basisgegevens in, je beroep en kies je de ingangsdatum. Wat je ook nodig hebt voor het regelen van het zelfstandigenfonds, zijn je IBAN-nummer en KvK-nummer. En het is belangrijk om je keuze te maken voor de hoogte van de uitkering die je wenst te ontvangen. Je betaalt eenmalig inschrijfkosten (nu €87,50 in plaats van €175!). De vaste maandelijkse kosten zijn €10 euro. Daarnaast zijn er variabele kosten: deze hangen af van het bedrag dat je bij uitval wil ontvangen. De maandelijkse kosten worden gewoon per automatische incasso afgeschreven, wel zo makkelijk! Ook is het belangrijk dat je bij de start gezond bent en niet verwacht de komende 6 maanden uit te vallen.

De zelfstandigenverzekering regelen

Je wil een verzekering! De AOV kan je hier afsluiten: https://tulpenfonds.nl/product/arbeidsongeschiktheidsverzekering/. Voor de verzekering gelden iets meer regels. Zo krijg je een kennis- en ervaringstoets om te checken of je goed op de hoogte bent van de kenmerken van onze verzekering. En je dient een gezondheidsverklaring in te vullen die bepaalt of je kunt deelnemen. Eenmalige kosten zijn €50 en de maandelijkse kosten hangen af van jouw premie. Hierin kan je geen keuze maken: de hoogte van je premie hangt af van jouw leeftijd en beroep. Dit bedrag is €50, €100, €150 of €200 euro.

Zoals we hebben gezien zijn er per optie net wat andere stappen te doorlopen, maar alles is direct online af te sluiten. Simpeler wordt het niet toch? In de laatste blog van deze reeks gaan we het hebben over wat je zelf nog kan doen als je jouw vangnet hebt geregeld. Tot dan!

View product
10

De kracht van preventie

Preventiemanager

  • Voorkom uitval;
  • Onafhankelijk specialist;
  • Elk kwartaal je gezondheid checken;
  • Een luisterend oor.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Meest gekozen
Gemiddeld 42 per maand

Solidariteit als het even tegenzit

Crowdsurance

  • Keuze uit €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto per maand;
  • Gemakkelijk online af te sluiten.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Vanaf 50 per maand

De zekerheid van vast inkomen

AOV basis

  • Een vangnet van €25.855,20 bruto per jaar voor maximaal 7 jaar ;
  • Preventie en hulp vanaf dag 1;
  • Simpel proces en een lage premie.
Direct afsluiten Lees meer