11 augustus 2021

Waar komen onze deelnemers vandaan? Top 3

Tulpenfonds is er voor iedere zelfstandige, wat je ook doet of waar je ook vandaan komt. In de vorige blog hebben we de meest voorkomende beroepen uitgelicht. Maar waar komen onze deelnemers vandaan? We zetten het op een rijtje:

  1. Onze hoofdstad en ook wel dé zzp-hoofdstad, Amsterdam.

Binnen de deelnemers van Tulpenfonds is Amsterdam sterk vertegenwoordigd. Tevens de stad met veruit de meeste zzp’ers, in 2020 waren dat er meer dan 70.000! De creatieve sector is in onze hoofdstad natuurlijk booming en dat zien we terug bij onze deelnemers. Veel van hen zijn namelijk marketeer, fotograaf, visagist, noem maar op. We gingen eerder ook langs bij een aantal deelnemers uit Amsterdam, benieuwd naar hun verhalen? Klik hier!

  1. Plek 2 voor de havenstad, Rotterdam

Hoewel Rotterdam qua aantal zzp’ers op plek 3 komt na Den Haag, zijn de Rotterdammers bij Tulpenfonds goed vertegenwoordigd. Onze Rotterdamse deelnemers zijn enorm divers! Zo zijn er de echte ‘’doeners’’ zoals aannemers en installateurs, maar zijn er ook veel therapeuten uit Rotterdam. Ook in Rotterdam zijn we langs gegaan bij een van onze deelnemers. Lees het verhaal van Daniëlla!

3. Op 3, Utrecht!

Op plek 3 ook geen Den Haag, maar Utrecht. Hoewel Den Haag in 2020 bijna 35.000 zzp’ers had en Utrecht slechts 20.700, zijn er toch meer Utrechtse Tulpenfonds deelnemers. Wat opvalt is dat veel Utrechtse deelnemers beroepen hebben als bijvoorbeeld Accountants, Psychologen of Consultants.

Het is mooi om te zien hoe divers de deelnemersgroep van Tulpenfonds is. Onze deelnemers zijn in heel Nederland te vinden en daar zijn we trots op!