23 oktober 2020

Zelfstandigenfonds: Een anonieme schenkkring

Al jaren staat de arbeidsongeschiktheid hoog in de lijsten van zaken waar zzp’ers niet of te weinig voor regelen. Traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen worden vaak afgeschilderd als te duur en alternatieve manieren van jezelf verzekeren zijn nog vrij onbekend. Een van de bekendste alternatieven is een schenkkring, die inmiddels in meerdere varianten aangeboden wordt.

Een schenkkring is een principe waarbij ondernemers voor elkaar zorgen en elkaar geld schenken wanneer iemand uit de kring ziek of arbeidsongeschikt raakt. Er zijn meerdere manieren om een schenkkring uit te voeren, met het Tulpenfonds hebben we onlangs het zelfstandigenfonds opgericht. Hierbij wordt er een solidair vangnet gecreëerd, waarbij ondernemers elkaar steunen bij ziekte/arbeidsongeschiktheid. Dit is echter, in tegenstelling tot de bekende vorm van de kleinschalerige plaatselijke schenkkringen, volledig anoniem. Hierdoor ben je solidair, heb je zekerheid bij uitval en heb je geen omkijken naar je schenkkring.

Hoe werkt het bij het Tulpenfonds?

Je sluit je als zelfstandige aan samen met andere zelfstandigen.  Je betaalt eenmalig €175,- inschrijfkosten, plus een maandelijkse administratievergoeding van €10 (excl. BTW). Mocht je uitvallen, dan ontvang je een maandelijkse uitkering uit de schenkkring. Je kunt kiezen uit drie bedragen: €1000,- €1500,- of €2000,- netto per maand. Je vraagt het bedrag aan wanneer je ziek bent. Van de andere zelfstandigen in de schenkkring ontvang je na 6 weken het gekozen bedrag. Elke maand tot je weer beter bent, met een maximale periode van twee jaar. Elke deelnemer draagt dus bij in geval van uitval van een andere deelnemer. Gemiddeld komt dat neer op zo’n 30 euro per maand.

Tulpenfonds zelfstandigenverzekering?

Hoewel een schenkkring een gemakkelijke en bovenal betaalbare oplossing is om een vangnet te regelen, bieden wij met de Tulpenfonds zelfstandigenverzekering net iets meer zekerheid. Bekijk hieronder al onze producten of doe direct de zelftest om erachter te komen welk product het beste bij je past: Ga naar de zelftest

View product
10

De kracht van preventie

Preventiemanager

  • Voorkom uitval;
  • Onafhankelijk specialist;
  • Elk kwartaal je gezondheid checken;
  • Een luisterend oor.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Meest gekozen
Gemiddeld 42 per maand

Solidariteit als het even tegenzit

Crowdsurance

  • Keuze uit €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto per maand;
  • Gemakkelijk online af te sluiten.
Direct afsluiten Lees meer
View product
Vanaf 50 per maand

De zekerheid van vast inkomen

AOV basis

  • Een vangnet van € 25.070 bruto per jaar voor maximaal 7 jaar ;
  • Preventie en hulp vanaf dag 1;
  • Simpel proces en een lage premie.
Direct afsluiten Lees meer