20 juli 2022

Datadingen: zzp’ers willen zekerheid!

Uit een recentelijke enquête van Tulpenfonds blijkt dat het merendeel van de respondenten aangeeft het liefst tot pensioenleeftijd een vangnet te willen hebben. Daarnaast geeft het grootste deel aan geen risico te willen lopen, de manier waarop maakt verder niet uit, als er maar inkomenszekerheid is.

Wat zegt de data?

Als we kijken naar verzamelde verzuimdata, dan zien we dat het grootste deel van de gevallen binnen 5 jaar weer hersteld is. Een vangnet met een kortere looptijd kan dus in de meeste gevallen al een hele fijne oplossing zijn. Sterker nog, 25% van werkend Nederland wordt een keer in zijn/haar looptijd langdurig ziek (90 dagen of langer). Desondanks is maar liefst 80% van de zelfstandigen niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en dat heeft een aantal redenen, o.a.:

  • Een AOV tot pensioen wordt als duur en complex ervaren, geen pretje om te moeten afsluiten;
  • Een groot deel van de zzp’ers werkt niet fulltime zelfstandig, maar doet het bijvoorbeeld ernaast. Hier zijn maar weinig passende oplossingen voor;
  • Veel zzp’ers zijn zich er nieteens van bewust dat ze dit zouden moeten regelen.

Bewustzijn is hierin echt belangrijk. Je merkt dat zelfstandigen zekerheid juist erg belangrijk vinden, wanneer ze zich in dit onderwerp gaan verdiepen.

Wat kun je doen?

  • Verzekeren met een reguliere AOV

Een reguliere AOV afsluiten bij een grote verzekeraar kan natuurlijk altijd. Dan ben je goed gedekt, maar betaal je wel een fors bedrag per maand. Daarbij moet je door een medische check komen en kun je daardoor afgewezen worden. Heb je een risicovol beroep? Reken dan op een fors bedrag en extra kleine lettertjes.

  • Deelnemen aan een Crowdsurance

Wil je niet zoveel betalen per maand, maar wel dat stukje inkomenszekerheid voor die eerste 2 jaar? Dan is een Crowdsurance de perfecte oplossing. Deze kun je samenstellen naar jouw inkomenssituatie en is makkelijk af te sluiten en ook weer op te zeggen. Wel zo flexibel! Bekijk ook eens de Tulpenfonds Crowdsurance.

  • Crowdsurance/broodfonds combineren met een AOV met 2 jaar wachttijd

Om kosten te besparen, maar toch een volledige dekking te hebben kun je een Crowdsurance of plaatselijke broodfonds combineren met een AOV. Zo kun je de eerste 2 jaar uitval dekken met een Crowdsurance en een AOV afsluiten met een langere eigenrisico periode om de kosten daarvan te drukken. Je zit dan wel met dubbele administratie en aansluitkosten.

  • Tulpenfonds AOV tot pensioen

Binnenkort lanceren wij de AOV tot pensioen. Een oplossing die je op maat kunt samenstellen en die je snel en laagdrempelig online kunt afsluiten. Deze oplossing is ook opgebouwd uit een Crowdsurance en een verzekering, maar wordt als 1 product aangeboden, zodat je er zelf niks van merkt. Makkelijk en op maat je inkomenszekerheid tot pensioen geregeld! Niet langer wachten? Je kunt ook eerst de Crowdsurance afsluiten en deze later upgraden naar de AOV tot pensioen.

Wat je ook doet, het is belangrijk dat je er bewust van bent dat er zomaar iets kan gebeuren. Bedenk je nogmaals of je dan ergens op kunt terugvallen. Lees je goed in bij alle oplossingen en maak een keuze die bij je past!

Succes!