Wat is Crowdsurance?

Bijna 80% van de zzp’ers is onverzekerd voor arbeidsongeschiktheid. De grootste reden hiervoor is dat zzp’ers de huidige kosten van een Arbeidsongeschiktheidsverzekering(AOV) te hoog vinden. Een groot risico, want wanneer je onverwachts arbeidsongeschikt wordt, kun je flink in de financiële problemen komen. Tulpenfonds heeft een oplossing ontwikkeld waarbij je voor een laag bedrag per maand, toch een degelijk vangnet voor arbeidsongeschiktheid kunt regelen: Tulpenfonds Crowdsurance.

Wat is Crowdsurance?

Crowdsurance is géén verzekering, maar een groep van mensen die ermee instemmen om elkaar te helpen wanneer dat nodig is. Dit wordt ook wel een schenkkring genoemd. Dit kun je op twee manieren inrichten.

  1. Wanneer iemand binnen de groep arbeidsongeschikt wordt en recht heeft op uitkering, dan beginnen de overige deelnemers binnen de groep met zogenoemde donaties.
  2. Je betaalt maandelijks een bedrag , dat op een rekening komt en waarmee gezamenlijk in de groep een potje wordt opgebouwd. Wanneer iemand binnen de groep arbeidsongeschikt wordt, dan kan er aanspraak gemaakt worden op dat potje. Zo niet, dan blijft jouw inleg ook gewoon van jou.

Met het Zelfstandigenfonds kunnen we Crowdsurance inzetten om zelfstandigen een degelijk en betaalbaar vangnet te bieden.

Voordelen

Crowdsurance heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een reguliere verzekering. Zo zijn er een stuk minder uitsluitingen. Bij Tulpenfonds mag je altijd deelnemen, mits je de komende 6 maanden verwacht gezond te blijven. Er is geen ingewikkelde kennistoets of medische verklaring nodig. Daarnaast betaal je pas wanneer er iemand binnen de ”crowd” ziek wordt. Mocht je zelf ziek worden, dan ontvang je jouw gekozen uitkeringsbedrag in donaties van andere deelnemers.

 

View product
Meest gekozen
Gemiddeld 42 per maand

Solidariteit als het even tegenzit

Crowdsurance

  • Keuze uit €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto per maand;
  • Gemakkelijk online af te sluiten.
Direct afsluiten Lees meer