75% korting op de inschrijfkosten speciaal voor het Mediaborrel Netwerk!

Bij Tulpenfonds sluit je aan bij ons collectief. Samen zorgen we voor een degelijk en betaalbaar vangnet wanneer je inkomen wegvalt bij arbeidsongeschiktheid. We noemen dit Crowdsurance.

Sluit je direct aan!

Een goedkoop vangnet voor arbeidsongeschiktheid zonder gedoe! De meeste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen zijn peperduur. Niet zo gek dus dat veel zzp’ers er voor kiezen om dan maar onverzekerd hun diensten aan te bieden en te werken met een spaarpot. Daarnaast is het ook veel gedoe en moet je aan allerlei voorwaarden voldoen voor een vergoeding mocht je onverhoopt (tijdelijk) arbeidsongeschikt raken. Dat kan anders, vinden wij, daarom hebben we de handen ineen geslagen met Tulpenfonds en bieden we Tulpenfonds Crowdsurance aan.

Wat is Crowdsurance?

Crowdsurance is géén verzekering, maar een groep van mensen die ermee instemmen om elkaar te helpen wanneer dat nodig is. Dit wordt ook wel een schenkkring genoemd. Wanneer iemand binnen de groep arbeidsongeschikt wordt en recht heeft op uitkering, dan beginnen de overige deelnemers binnen de groep met zogenoemde donaties. Dit wordt allemaal automatisch geregeld. Doordat je het met elkaar doet, kunnen we de kosten laag te houden. Dat betekent dat je voor een klein maandbedrag toch goed verzekerd bent. Daarnaast krijgen deelnemers vanuit het Mediaborrel netwerk extra voordeel.

Jouw keuze

Bij Tulpenfonds kun je kiezen welk bedrag jij wil ontvangen wanneer je uitvalt. Je hebt de keuze uit vijf verschillende bedragen: €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 per maand. Let wel op dat je een bedrag kiest dat past bij je huidige inkomen. Afhankelijk van het uitkeringsbedrag dat je kiest, wordt de hoogte van je bijdrage bepaald. Gemiddeld is dat €20 (bij €1000), €25 (bij €1500), €30 (bij €2000), €40 (bij €2500) en €50 (bij €3000) per maand. Dit kan maximaal oplopen tot 5% van het uitkeringsbedrag dat je hebt gekozen, maar in de praktijk zien we dit zelden gebeuren.

Naast de maandelijkse bijdrage vragen we eenmalig inschrijfkosten, deze bedragen normaal gesproken €175, maar deelnemers van Mediaborrel ontvangen hier maar liefst 75% korting op! Je betaalt nu dus slechts €43,50 eenmalige inschrijfkosten! 

Download hier de complete voorwaarden.

Iets voor jou? Regel je vangnet met Tulpenfonds Crowdsurance!

Sluit je aan!

www.mediaborrel.com

De Mediaborrel community is er voor alle mediamakers; van spotters, runners en productie assistenten tot editors,(eind) redacteuren, journalisten en copywriters tot fotografen, cameramensen en motion designers, producenten en managing directors en alles er tussenin. Daar zitten natuurlijk enorm veel zelfstandigen tussen en daarom hebben Mediaborrel en Tulpenfonds de handen ineengeslagen!

Wie zijn wij

Wij zijn Tulpenfonds en we komen uit de sociale zekerheid. We vinden dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen. Om dit waar te maken hebben wij onze jarenlange ervaring ingezet bij het ontwikkelen van verschillende vangnetten. Dit doen we om een keuze te kunnen bieden. Want dat is waar jij als zelfstandige voor hebt gekozen, zelf je koers bepalen. Solide vangnetten die jou ook daadwerkelijk opvangen als dat nodig is. Geen ingewikkelde procedures, maar oplossingen zonder poespas. Zodat je het vandaag gelijk goed kunt regelen.

Vragen? We zijn bereikbaar via serviceteam@tulpenfonds.nl of 024 750 40 70

Veelgestelde vragen (9)

 • Begeleiding bij ziekte

  Mocht je toch onverhoopt ziek worden, dan staat de Gezondheidscoach voor je klaar. Met bruikbare tips, eventuele doorverwijzingen en zoveel contact als jij wilt, kom je er weer snel bovenop en kun je verder met je passie. Een fijne specialist als aanspreekpunt.

 • Hoe kan ik mijn deelname aan Crowdsurance beëindigen?

  De overeenkomst die je aangaat geldt voor onbepaalde tijd. Zowel jij als het Tulpenfonds kan de overeenkomst opzeggen. Opzegging vindt plaats tegen het einde van de maand, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt opzeggen via jouw persoonlijke webpagina in onze online omgeving, per e-mail of per brief. Om geldig te zijn, moet je opzegging ons aantoonbaar hebben bereikt. Heb je een uitkering ontvangen, dan kun je de overeenkomst pas opzeggen nadat je deelname ten minste 6 aaneengesloten maanden heeft gelopen.

 • Hoe verloopt de procedure van bijdragen in de Crowdsurance?

  Het Tulpenfonds doet dan namens de arbeidsongeschikte deelnemers een verzoek tot bijdrage aan alle overige deelnemers aan het Zelfstandigenfonds. Dit verzoek is gebaseerd op de totale behoefte aan uitkeringen van arbeidsongeschikte deelnemers over een periode van één maand. We gaan hierbij uit van de periode die loopt van de 20e van de maand tot de 20e van de daaropvolgende maand. Bij het bepalen van de totale behoefte aan uitkeringen in deze periode baseren we ons op de bedragen die de arbeidsongeschikte deelnemers met ons hebben afgesproken. Het totaalbedrag verdelen we over alle deelnemers naar rato van het door hen gekozen inkomensniveau. Aan de bijdrage die het Tulpenfonds van jou en andere deelnemers kan vragen, is een maximum verbonden. Een maandelijkse bijdrage zal nooit meer dan 5% van het door jou gekozen inkomensniveau bedragen. Als deelnemer verplicht je je om bijdrages te doen zo lang als en over de volledige periode dat je deelnemer bent. Ben je zelf 100% arbeidsongeschikt, dan hoef je niets te schenken. Ben je deels arbeidsongeschikt, dan schenk je naar rato van je arbeidsgeschiktheidspercentage.

 • Hoe werkt het?

  Zie de Gezondheidscoach als iemand die altijd voor je klaar staat en waar je altijd contact mee kan opnemen als het even wat minder gaat. Samen kijken jullie vervolgens naar wat er moet gebeuren om je weer goed te laten voelen. Daarnaast krijg je elk half jaar een korte gezondheidscheck. De uitslag werkt als een stoplicht. Op basis van jouw persoonlijke uitslag kan jouw Gezondheidscoach worden ingeschakeld.