ZZP'er vooral om financiële redenen geen verzekering

In Nederland zijn er momenteel 1,1 miljoen ZZP’ers. Hiervan heeft 41% niks geregeld als ze arbeidsongeschikt raken. Dit betekent dat er geen spaargeld, vastgoed of partner is waar op teruggevallen kan worden. Een nog veel groter percentage heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afgesloten. 

Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met onderzoekbureau TNO. Dit tweejaarlijkse onderzoek, genaamd ‘Zelfstandigen Enquête Arbeid’, heeft in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 5500 ZZP’ers ondervraagd. De ondervraagde ZZP’ers hebben vooral om financiële redenen geen verzekering.

“Zelfstandig ondernemers zonder personeel die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben afgesloten, noemen daarvoor vooral financiële redenen: 46 procent geeft aan dat de kosten van zo’n verzekering niet opwegen tegen de baten, 37 procent zegt de kosten voor een verzekering niet te kunnen betalen.”

Het Tulpenfonds biedt een alternatief voor de hoge kosten van de gevestigde arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Bij de ontwikkeling van het Tulpenfonds is de vraag namelijk omgedraaid, niet wat kost het om mijn inkomen te verzekeren? Maar wat kan het Tulpenfonds bieden voor een betaalbare premie? De uitkomst hiervan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) met vier heldere premiecategorieën van 50, 100, 150, 200,- euro per maand met hulp bij herstel vanaf dag één.

Benieuwd aan welke solidariteitsgroep jij kunt deelnemen? 
Bereken dan hier je premie.

 

Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/27/4-op-10-zzp-ers-geen-voorziening-arbeidsongeschiktheid

 

Deel via social media