Over ons

Iedere ondernemer aan het werk!

Veel zelfstandig ondernemers liggen ’s nachts wakker van
één van deze drie veelvoorkomende zaken.

  • Betaalt mijn huidige opdrachtgever?
  • Wat wordt mijn volgende opdracht?
  • Wat moet ik doen bij langdurige arbeidsongeschiktheid?

Voor de eerste twee punten hebben wij helaas geen oplossing. Maar over punt drie hebben wij lang nagedacht, want ondanks deze nachtelijke overpeinzingen is nog steeds meer dan 80% onverzekerd bij arbeidsongeschiktheid. Hieruit is het Tulpenfonds ontstaan.

Het Tulpenfonds biedt tegen een betaalbare premie en met hulp bij herstel vanaf dag 1 een oplossing.

 

Hollands ondernemerschap

Het Tulpenfonds staat doelbewust op voor zelfstandige ondernemers. Ondernemers die samen flink bijdragen aan de Nederlandse economie. Een economie met een rijk verleden in ondernemerschap. Denk aan de Hollandse handelsgeest, De Gouden Eeuw en de Tulpenmanie. Het Tulpenfonds weet hoe belangrijk ondernemers zijn voor ons land en dat zij aan het werk willen blijven. Daarom kiezen wij voor hulp bij herstel van dag 1 en een betaalbare premie.

Steeds meer ondernemers niet verzekerd

De feiten zijn helder. Een sterk groeiend deel van de beroepsbevolking is in de afgelopen jaren zelfstandig gaan ondernemen. Van deze groep heeft slecht een klein gedeelte een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Uit onderzoek blijkt dat ondernemers zo’n verzekering onder andere te ingewikkeld of te prijzig vinden om af te sluiten.

Het aandeel ondernemers met een AOV is van 2011-2016 in alle sectoren gedaald. Jongeren en ouderen zijn het minst vaak verzekerd.
– CBS

Wie zijn wij?

Het Tulpenfonds is een initiatief van VSZ Assuradeuren, onderdeel van de Acture Groep, specialist in private uitvoering van sociale zekerheid. De verzekeringspartner achter het product is iptiQ Life S.A..

Omdat hulp bij herstel vanaf dag 1 een belangrijk onderdeel is binnen het Tulpenfonds werken wij samen met onze partners ActivaSZ en ArdoSZ. ActivaSZ verzorgt de begeleiding vanaf dag 1 met de persoonlijk gezondheidscoach en ArdoSZ verzorgt de keuring bij arbeidsongeschiktheid.

Onze partners