Voordeel op je vangnet speciaal voor Younited deelnemers

Bij Tulpenfonds sluit je aan bij ons collectief. Samen zorgen we voor een degelijk en betaalbaar vangnet wanneer je inkomen wegvalt bij arbeidsongeschiktheid. We noemen dit Crowdsurance.

Sluit je direct aan!

Jouw voordeel!

Speciaal voor de zelfstandigen die zich via Younited aanmelden hebben wij een mooie korting. Normaal gesproken betaal je eenmalig €175 inschrijfkosten, maar speciaal voor Younited deelnemers bieden we 75% korting! Je betaalt dus slechts €43,75 inschrijfkosten. 

Wat is Crowdsurance?

Crowdsurance is géén verzekering, maar een groep van mensen die ermee instemmen om elkaar te helpen wanneer dat nodig is. Dit wordt ook wel een schenkkring genoemd. Wanneer iemand binnen de groep arbeidsongeschikt wordt en recht heeft op uitkering, dan beginnen de overige deelnemers binnen de groep met zogenoemde donaties.

Hoe werkt het?

Je sluit je als zelfstandige aan samen met andere zelfstandigen. Mocht je uitvallen, dan ontvang je een maandelijkse uitkering uit de Crowdsurance. Je kunt kiezen uit vijf bedragen: €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto per maand. Let erop dat het bedrag dat je kiest in verhouding moet zijn met je huidige inkomen. Je vraagt het bedrag aan wanneer je ziek bent met een eigen risico periode van 6 weken. Van de andere zelfstandigen in het fonds ontvang je dan na 6 weken het gekozen bedrag voor het percentage dat je arbeidsongeschikt bent. Elke maand tot je weer beter bent, met een maximale periode van twee jaar. Elke deelnemer draagt dus bij in geval van uitval van een andere deelnemer. Gemiddeld is dat zo’n €30 per maand bij een gekozen uitkering van €2.000 en zo’n €50 bij een gekozen uitkering van €3.000 . Dit hangt af van het aantal zieken binnen de groep en kan maximaal oplopen tot 5% van je gekozen uitkeringsbedrag per maan. Tijdens uitval helpt jouw casemanager je op een verantwoorde manier snel weer aan het werk te krijgen.

Iets voor jou? Regel je vangnet met Tulpenfonds Crowdsurance!

Sluit je aan!

Wie zijn wij

Wij zijn Tulpenfonds en we komen uit de sociale zekerheid. We vinden dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen. Om dit waar te maken hebben wij onze jarenlange ervaring ingezet bij het ontwikkelen van verschillende vangnetten. Dit doen we om een keuze te kunnen bieden. Want dat is waar jij als zelfstandige voor hebt gekozen, zelf je koers bepalen. Solide vangnetten die jou ook daadwerkelijk opvangen als dat nodig is. Geen ingewikkelde procedures, maar oplossingen zonder poespas. Zodat je het vandaag gelijk goed kunt regelen.

Wat kun je regelen voor arbeidsongeschiktheid?

Wat kost het per maand?

€0
  • Financieel risico
  • Weinig tot geen steun van de overheid bij uitval
  • Geen hulp bij het herstellen

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt en niets geregeld hebt, krijg je te maken met nare financiële gevolgen. Je kunt op weinig steun van de overheid rekenen en niemand helpt je om te herstellen. Je staat er alleen voor.

Wat kost het per maand?

€?
  • Je hebt het zelf in de hand
  • Het duurt lang voordat je genoeg gespaard hebt
  • Er is geen hulp of advies bij herstel wanneer je arbeidsongeschikt raakt

Het is goed dat je er in ieder geval bewust van bent dat je iets achter de hand moet houden voor het geval dat er iets gebeurt. Je moet echter een aardig potje bij elkaar gespaard hebben, wanneer je voor een langere periode arbeidsongeschikt raakt. Even een rekenvoorbeeldje:

Wil je bijvoorbeeld 2 jaar vooruit kunnen met €2000 p/maand? Dan dien je toch al €48.000 op je rekening te hebben staan. Een flink bedrag dat je waarschijnlijk liever aan leuke zaken uitgeeft.

Wat kost het per maand?

Gem €30
  • Keuze uit €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto inkomen per maand bij uitval door ziekte voor maximaal 2 jaar
  • Na aanmelding word je direct onderdeel van de schenkkring
  • Simpel online te regelen en op te zeggen, betaling via automatisch incasso

Het Tulpenfonds Crowdsurance basis is een collectief van zelfstandigen, die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Dit noemen we een schenkkring. Mocht je uitvallen, dan ontvang je een maandelijkse uitkering uit het fonds. Je kunt kiezen uit 5 bedragen: €1.000, €1.500, €2.000, €2.500 of €3.000 netto per maand. Tijdens uitval helpt jouw casemanager je op een verantwoorde manier snel weer aan het werk te krijgen.

Sluit je direct aan