Het Tulpenfonds

Iedere ondernemer aan het werk!

Het Tulpenfonds is opgericht om zelfstandige ondernemers te helpen zo lang en gezond mogelijk aan het werk te blijven. Raakt een ondernemer arbeidsongeschikt, dan verleent het Tulpenfonds direct de noodzakelijke ondersteuning om snel weer aan het werk te gaan. Hier ligt de kracht van het Tulpenfonds. Mocht je onverhoopt arbeidsongeschiktheid raken, dan vult het Tulpenfonds je inkomen aan tot het minimumloon.

Intermediairs en het Tulpenfonds

Het Tulpenfonds staat doelbewust op voor zelfstandige ondernemers. Van de 1 miljoen zelfstandigen in Nederland zijn er nu namelijk 80% niet of matig verzekerd. Deze ongewenste situatie voor zowel Nederland als voor de zelfstandige ondernemers willen wij met het Tulpenfonds gaan veranderen. Hiervoor zoeken wij ook de samenwerking met verschillende adviseurs, intermediairs en branche verenigingen.

Wil je meer weten?

  • Hoe hoog is de uitkering?

    Bij arbeidsongeschiktheid betalen wij het verschil tussen het wettelijk minimumloon en jouw restverdiencapaciteit op basis van een fulltime werkweek. Indien je parttime werkt, wordt de restverdiencapaciteit en uitkering berekend op basis van een fulltime werkweek. De uitkering bedraagt daarmee maximaal het wettelijk minimumloon. Dit is in 2020 vanaf een leeftijd van 21 jaar maximaal €21.430,- bruto per jaar. Het actuele minimumloon kan je vinden op deze website van de Rijksoverheid.

  • Wie kan deelnemen aan het Tulpenfonds?

    Volgens de voorwaarden kan alleen een zelfstandig ondernemer deelnemer zijn. Een ZZP’er die aan dit criterium voldoet, kan zich dus aanmelden voor deelname aan het Tulpenfonds.

Kom in contact

Wil jij als adviseur of intermediair meer weten over het Tulpenfonds? Kom dan in contact met onze accountmanagers via onderstaand telefoonnummer. Of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Adres
Tulpenfonds
Burgemeester Haspelslaan 27
1181 NB Amstelveen

Telefoon:
088 488 40 48

E-mail:
info@tulpenfonds.nl

Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
08:30 – 17:30